Samsung S Health

Výrobcovia smartfónov a nositeľných technológií dnes už do svojich zariadení implementujú funkcie, ktoré majú za úlohu sledovať a merať naše aspekty zdravia či športové aktivity.

Medzi lídrov v tejto oblasti patrí Samsung so svojim nástrojom S Health, ktorý dokáže zaznamenávať vaše kroky, spálené kalórie a progress pri športovaní, srdcový tep, hladinu stresu a podobne.

Čoskoro môže k týmto funkciám pribudnúť nová a to možnosť merania telesného tuku.

Tento atribút ocenia hlavne športovci ale aj pasívni jedinci, ktorí môžu mať zdravotné problémy, pričom funkciu opisuje patentová prihláška tohto kórejského giganta.

Podľa náčrtov, smartfón bude obsahovať set senzorov, ktoré budú mať za úlohu merať práve hladinu telesného tuku a to z oboch rúk človeka.

samsung-body

Určite bude zaujímavý aj patentovaný technologický postup, akým bude meranie vykonávané. Pokiaľ bude dostatočne presné, využitie môže mať aj z medicínskeho hľadiska, kde svoju lekárovi jednoducho predostriete informácie z meraní.

Kedy a či bude vôbec funkcia komerčne dostupná je samozrejme zatiaľ neznáme, Samsung je však známy svojim inovatívnym prístupom a možno čoskoro prekvapí.