32nm wafer od Samsungu

Samsung je momentálne lídrom vo výrobe 14nm FinFET čipsetov, medzi ktoré patrí výkonný Exynos 7420 nachádzajúci sa vo vlajkových lodiach Galaxy S6 a S6 edge. Spoločnosť však v žiadnom prípade nechce zaspať na vavrínoch a tak vo videu, ktoré môžete vidieť nižšie, oficiálne oznamuje práce na novej, 10nm FinFET technológii výroby čipsetov.

Oficiálne potvrdenie od Samsungu pravdepodobne prichádza z toho dôvodu, že podobný, 10nm proces, oznámila konkurenčná spoločnosť, TSMC. Samsung sa chce uistiť, že potenciálni zákazníci neprejdú k nim a tak sa pustil do prvotného marketingu. Samsung aj naďalej rozširuje výrobu 14nm čipov, no zároveň neoznámil akékoľvek zmeny, ktoré by sa týkali zmeny plánov pre výrobu procesorov 10nm procesom. To by znamenalo, že termín, ktorý si spoločnosť stanovila na koniec tohto roka skutočne dodržia.

Ak sa pýtate, čo je na 10nm čipsetoch také zaujímavé, tak vedzte, že tento nový výrobný proces prinesie 20% nárast v maximálnom takte jadier a obrovský, 40-percentný pokles v náročnosti na energiu. Budúci rok teda bude poriadne zaujímavý.

https://www.youtube.com/watch?v=6XtBphQvFFg