Úvod Výrobcovia Samsung GALAXY Note 5 dostane Exynos 7422: Čipset s CPU, GPU, operačnou pamäťou,...

GALAXY Note 5 dostane Exynos 7422: Čipset s CPU, GPU, operačnou pamäťou, LTE modemom a úložným priestorom

Očakávaný kúsok z Note série prinesie niekoľko veľkých inovácií, a to vrátane pokročilého čipsetu.

0
Vizuálny koncept Galaxy Note 5 a S6 edge Plus

Pokiaľ vás nezaujal Galaxy S6 alebo S6 edge a už netrpezlivo čakáte na mierne väčší model s inteligentným perom, máme skvelé správy. Priemyselné zdroje odhalili pre ostrieľaný web SamMobile horúce informácie, ktoré súvisia s nástupcom súčasného phabletu Galaxy Note 4 či rozmernejšou verziou unikátnej vlajkovej lode S6 edge.

Android novinku Note 5 by tak mal podľa všetkého poháňať moderný čipset Exynos 7422, kde výrobca integruje na jeden kus kremíku všetky dôležité časti hardvérovej výbavy mobilného zariadenia – teda procesor, grafický procesor, RAM-ku, modem a aj úložisko. Takéto riešenie ušetrí nejaký ten priestor v útrobách konštrukcie a poskytne tak viac miesta pre iné komponenty, napríklad pre batériu.

Spoločnosť tiež testuje pre zariadenie Exynos 7430 a 4K displej, rozhodla sa však nakoniec tento rok použiť Exynos 7422 a 2K displej,“ uvádza sammobile.com.

A ako už zrejme viacerí z vás počuli z predchádzajúcich špekulácií alebo únikov, tradičné septembrové mediálne podujatie spoločnosti Samsung zrejme prinesie aj niečo úplne nové. Popri Galaxy Note 5 by tak mal byť predstavený i 5,7″ smartfón S6 edge Plus, čo bude vlastne akási zväčšenina súčasného S6 edge. Či mu však pribudne bohatšia funkcionalita, nie je zatiaľ vôbec známe. Jeho výkon ale vraj dostane na starosti Snapdragon 808, ktorým disponuje LG G4, takže cenovka snáď nevystrelí niekde nad 700 eur za to najdostupnejšie prevedenie.

Obe mobilné zariadenia od juhokórejského giganta zrejme dorazia na trh rovno s operačným systémom Android 5.1 a vynovenou nadstavbou TouchWiz, ktorá má veľa podobných vizuálnych čŕt s čistou verziou Lollipop. Staršie špekulácie taktiež hovoria, že s touto softvérovou aktualizáciou vyrieši Samsung problémy s manažmentom operačnej pamäte, keďže tie už dlhšie trápia niektorých majiteľov tohtoročných vlajkových lodí.