Koncept Galaxy Note 5

To, čo robí z Galaxy Note série odlišný produkt od vlajkovej lode spoločnosti Samsung, je predovšetkým unikátne a zároveň inteligentné pero, ktoré používateľovi sprístupní neporovnateľne bohatšiu funkcionalitu. Disponovala ním každá generácia a bude ho mať aj nadchádzajúca, a tu je náhľad na jeho vizuálnych vzhľad.

Pokiaľ sú fotografie reálne, S Pen prešiel oproti minuloročnému modelu badateľnými dizajnovými zmenami, pričom mu podľa všetkého pribudlo aj jedno tlačidlo. To sa nachádza vo vrchnej časti, teda tam, kde mávajú tlačidlá aj klasické perá na papier. V tomto prípade však nebude fungovať na vysúvanie písacieho konca, ale skôr k vysúvaniu inteligentného pera z hliníkového rámu Note 5.

Nedávno sa dokonca objavil patent, ktorý hovorí o automatizovanom mechanizme na vyťahovanie S Pen-u. Celé by to mohlo fungovať tak, že ak používateľ aktivuje špecifickú aplikáciu, smartfón Galaxy Note 5 okamžite sprístupní pero.

Nový S Pen
Nový S Pen

Aj keď to možno niekto vidí ako zbytočnosti, každému dobrému výrobcovi záleží na lepších používateľských skúsenostiach, ktoré tvoria maličké detaily.