Po dlhých diskusiách a dohadoch nám konečne ukázal juhokórejský gigant jeden z najlepšie vyzerajúcich Android smartfónov strednej triedy, ktorý má rozmetať drzú konkurenciu z Číny. Svoj cieľ plánuje dosiahnuť kovovým rámom s elegantným nádychom, extrémne-tenkou konštrukciou, obrovskou batériou a aj nabitou hardvérovou výbavou.

Novinka Galaxy A8 má byť naozaj na čo pyšná. Keďže ju spoločnosť Samsung obdarila hardvérom alebo dizajnom, aký pri súčasných alternatívach nájdeme len veľmi ťažko, má veľké ambície navrátiť výrobcovi stratený trhový podiel. Ide navyše o skvelý príklad toho, že nová generácia ‚mid-range‘ zariadení pomaličky prechádza do luxusnejšej zóny, čo sa odráža na prémiových materiáloch.

151 gramový smartfón disponuje 5,7-palcovým Super AMOLED displejom vo Full HD, 64-bitovým čipsetom Snapdragon 615 (je aj v Xiaomi Mi 4i), 2GB operačnou pamäťou, až 16 MPx hlavným a 5 MPx selfie fotoaparátom, LTE konektivitou, 16GB alebo 32GB úložiskom a slotom na microSD kartu, operačným systémom Android 5.1.1 či 3,050 mAh batériou. A ako bonus na záver, konštrukcia Galaxy A8 pri tom všetkom nepresahuje hrúbku 5,9 milimetra, takže bude aj vďaka kovu vytvárať v rukách dojem, že držíme veľkú žiletku.

Android novinku odhalil Samsung v Číne, čo je zároveň pre ňu primárny trh; slová o medzinárodnej dostupnosti zatiaľ nepadli. Zákazníci majú na výber z troch farebných prevedení – bieleho, čierneho a zlatého.

Galaxy A8
Galaxy A8