Huawei patrí medzi vrcholových čínskych výrobcov smartfónov, ktorý dokáže poskytnúť užívateľom patričnú kvalitu za rozumnú cenu. Ich nová očakávaná vlajková loď si teda zaslúži poriadnu pozornosť.

Len nedávno sa objavili čerstvé informácie, že nový top model toho výrobcu by mohol byť predstavený už 2. septembra a ponesie označenie Huawei Mate 8.

Čo sa týka uniformného dizajnu, podľa obrázkov čínskeho webu CNMO, ktorý ich priniesol, nastanú pri novom vrcholovom smartfóne len drobné zmeny oproti predošlej generácii Mate 7.

Badať môžeme napríklad presunutie LED blesku pod „oko“ fotoaparátu a LED blesk dostane zrejme aj predný fotoaparát pre dokonalejšie selfie aj v zlých svetelných podmienkach.

Alleged-Huawei-Mate-8-renders (1) Alleged-Huawei-Mate-8-renders

Čo sa týka špecifikácií, Huawei Mate 8 by mal byť vybavený až 6 palcovým displejom s QHD rozlíšením, ďalej sa hovorí, že by mal byť poháňaný zatiaľ ešte nepredstaveným ultimátnym octa-core procesorom Kirin 950 vlastnej výroby, zadný fotoaparát bude mať zrejme 20 MPix a predná snímacia jednotka 8 MPix.

Očakávajú sa dve varianty, jedna s 3 GB pamäťou RAM pri 32 GB úložisku a druhá, so 4 GB pamäťou RAM pri 64 GB internom priestore.

K TÉMEHuawei predal v prvom polroku rekordných 48,2 milióna zariadení

Viac informácii zatiaľ známych nie je a rozhodne sme zvedaví na cenu. Súčasná vlajková loď Huawei Mate 7 sa dá aktuálne kúpiť aj za cenu pod 400 eur a nový top model určite prinesie taktiež príťažlivú cenovku.