Koncept Sony Xperia Z5

Podľa prvotných informácií má novinky, na ktorých práve pracuje japonský výrobca, Xperia Z5 a Z5 Compact, opäť poháňať Snapdragon 810. Je to rovnaký čipset, s ktorého nekontrolovateľným prehrievaním má problém niekoľko zariadení, vrátane novej Xperia Z3+.

Len pred niekoľkými dňami sa objavila informácia o tom, že Sony chystá predstavenie nového zariadenia a to ešte pred oficiálnym začatím IFA 2015 v Berlíne. Stať by sa tak malo už 4. septembra 2015. Rovnaký zdroj ďalej upresnil, že dva nové smartfóny nesú označenie Xperia S60 a Xperia S70. Neskôr tieto informácie podporil aj web Xperia-Blog, ktorý sa venuje hlavne zariadeniam od Sony, ktorý ďalej potvrdil, že tieto dva smartfóny skutočne existujú, no po predstavení budú niesť iné označenie.

A na čo sa teda môžeme tešiť? Vyzerá to tak, že opäť na Snapdragon 810 v oboch modeloch. Xperia Z5 pritom ponúkne Full HD (1 920 x 1 080) panel, zatiaľ čo Xperia Z5 Compact sa uspokojí len s HD (1 280 x 720) displejom. Ak sa tešíte na nový dizajn, musíme vás sklamať. Dobre informovaný zdroj potvrdil, že oba telefóny prídu s dobre známym omnibalance dizajnom, ktorý je známy už od prvej Xperia Z.