S letnými mesiacmi narastá počet príležitostí na voľné chvíle strávené na hudobných festivaloch, kde je obľúbeným nápojom aj pivo. Keďže je medzi ich návštevníkmi veľa vodičov, poskytne im užitočnú službu bezplatná aplikácia do mobilných telefónov, s ktorou si nielen rýchlo spočítajú promile, ale ženy môžu získať aj užitočné rady určené len pre ne.
Pre tých, ktorí chcú mať svoj stav po konzumácii alkoholických nápojov pod kontrolou, je určená aplikácia PromileInfo.

Cez smartfón ľahko umožní zistiť informácie o hladine alkoholu po konzumácii vybraných alkoholických nápojov a poradí, kedy bude znova na nule a za aký čas bude vhodné sadnúť si opäť za volant alebo na bicykel.

„Aplikácia poskytuje orientačné údaje, nakoľko odbúravanie alkoholu z organizmu je závislé na mnohých individuálnych faktoroch,“ pripomína Miroslava Remenárová z Pivovarov Topvar a dodáva: „Aplikácie sú pomôckou a nenahrádzajú oficiálny alkoholový tester.“

Pivovarníci však šli ešte ďalej a na stránke www.promileinfo.sk dávajú možnosť získať aj aplikáciu určenú špeciálne len pre ženy s príznačným názvom PromileLady.

Nielenže umožní mať prehľad o promile, ale ženy upozorňuje aj na riziká, ktoré sa môžu spájať s nezodpovednou konzumáciou alkoholu. Navyše aplikácia umožňuje aj blokovanie telefónneho čísla.

„O tom, že s letom rastie záujem o bezplatnú radu, svedčí aj fakt, že návštevnosť stránky www.promileinfo.sk stúpa v letných mesiacoch až o tretinu,“ dodáva M. Remenárová.
Vhodnou alternatívou osvieženia na festivalové obdobie sú nealkoholické pivá a nealkoholické radlery, ktoré si môžu bez obáv dopriať aj šoféri či cyklisti.

Potvrdila to aj najnovšia štúdia Fakultnej nemocnice v Trenčíne, ktorá otestovala, že konzumácia 1,5 litra nealkoholického piva Birell v priebehu hodiny nevedie k preukázaniu hladiny alkoholu v krvi a neukáže sa ani pri priebežnom meraní v dychu.


[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=cs.triad.promileinfowomen“]