Zabijak vlajkových lodí, smartfón OnePlus One bol predstavený v apríli minulého roka, pričom expedovanie zákazníkom začalo až na konci júna a doteraz sa ich predalo okolo 1,5 milióna kusov.

Tieto a ďalšie informácie prezradil v rozhovore pre Wall Street Journal Carl Pei, jeden zo zakladateľov spoločnosti OnePlus.

Carl Pei založil spoločnosť OnePlus spolu s Pete Lau v roku 2013 a počas posledných 12 mesiacov zaznamenali obdivuhodný rast.

OnePlus má teraz viac ako 900 zamestnancov z dvanástich krajín sveta, svoje produkty predáva v 35-tich krajinách, dve hlavné kancelárie sídlia v mestách Singapur a Bangalor, pričom predstavitelia plánujú otvoriť pobočky, respektíve predajne aj v Európe a USA.

Carl Pei a Pete Lau - zakladatelia spoločnosti OnePlus
Carl Pei a Pete Lau – zakladatelia spoločnosti OnePlus

Ako sme už spomínali, smartfónov OnePlus One sa predalo okolo 1,5 milióna kusov s pravidelným nárastom vďaka aj keď neslávnemu, ale efektívnemu systému pozvánok.

Inovovaný pozvánkový systém pri smartfóne OnePlus 2 bude otvorenejší a k svoju zariadeniu sa tak dostane viac potencionálnych zákazníkov. Spoločnosť má ambície predať 3 – 5 miliónov kusov tejto druhej generácie obľúbeného smartfónu.

Carl Pei sa ďalej zmienil, že nemienia robiť kompromisy a OnePlus 2 bude mať všetko. Aj napriek tomu, že možno nemajú tie najlepšie špecifikácie, neznamená to, že nedokážu zákazníkom podať kvalitný produkt.

Je jasné, že na prvom mieste má byť používateľský komfort a zážitok, a nie čísla z výkonnostných testov a podobne.

OnePlus 2 bude predstavený už na konci tohto mesiaca, 27. júna, pričom len včera unikli z certifikačného procesu prvé snímky a potvrdená špecifikácia. Tie nájdete v minulom článku.

Uvidíme, či sa výrobcovi OnePlus 2 podarí splniť stanovené ciele a či ich druhá generácia bude skutočne #hot.