Úvod Zaujímavosti Obrovský pokrok v pamätiach! 14-násobne vyššia rýchlosť zapisovania a lacnejšie úložisko!

Obrovský pokrok v pamätiach! 14-násobne vyššia rýchlosť zapisovania a lacnejšie úložisko!

1
Test čítania/zápisu na pamäť

Rýchlosť zápisu a čítania úložiska v terajších smartfónoch nie je ani zďaleka ideálna. Po nespočetných kopírovaniach, zapisovaniach a čítaniach z pamäte sa telefóny často, ako ste to už mnohí zažili, spomalia. Kórejskí vedci z Computer Science and Engineering v Hanyang University, ktorých vedie profesor Won You-jip prišli s obrovskou novinkou. Vyvinuli novú metódu zápisu, ktorú nazvali zvučne, Write Ahead Logging Direct IO (WALDIO).

Táto metóda informácie zapisuje skutočne len vtedy, keď je to nevyhnutné a robí tak po oveľa menších kúskoch, vďaka čomu sa im podarilo zabrániť duplicitným zápisom. Novinka by mala nie len že zrýchliť zápis, no zaistiť lacnejšie pamäte, ako aj predĺžiť ich životnosť. Odhaduje sa, že životnosť by mohla stúpnuť až o 39%.

Diskutabilne, najväčšou výhodou metódy WALDIO môže byť fakt, že sa pamäť nespomalí ani po nespočetných cykloch zápisov a čítaní. Vedcom sa podarilo namerať až 14x vyššiu rýchlosť, pričom smartfóny so zabudovanou batériou a tým pádom aj pamäťou, môžu dosiahnuť až 20x vyššiu rýchlosť.