Ak vám náhodou dnešný deň podľa vášho gusta nepriniesol dostatok noviniek, tak tu pre vás máme predstavenie vlajkovej lode od Motoroly.

Volá sa Motorola Moto X Style a je nástupcom modelu Moto X z roku 2014. Prináša krásny a premyslený dizajn, čistý Lollipop a atraktívnu cenu, ktorá veľkým výrobcom ukazuje, že kvalitné veci sa dajú predávať aj lacnejšie. Poďme na to.

Motorola-Moto-X-Style-bokDizajn a displej

Tak, ako to už pri Motorole býva zvykom, Moto X Style sa pýši možnosťou prispôsobenia podľa vašej vlastnej chuti. Záujemcovia si ju môžu prispôsobiť podľa seba a to vďaka šikovnej službe Moto Maker. Meniť si môžete hlavne zadný kryt, ktorý je dostupný v niekoľkých prevedeniach, od dreva cez kožu až po kov.

Moto X Style ponúka 5,7-palcový displej, teda rovnako veľký, ako Galaxy Note 4. Spoločnosť si dala záležať na tom, aby bolo zariadenie aj napriek veľkému displeju relatívne kompaktné. Pomer displeja na celú plochu prednej strany je až 76%, čo radíme medzi nadpriemer. Aby sme nezabudli, 5,7-palcový panel ponúka Quad HD rozlíšenie.

Procesor, pamäť a softvér

Vo vnútri Moto X Style nájdete šesťjadrový Snapdragon 808, teda rovnaký procesor, aký tiká aj vo vnútri LG G4. Jeho jadrá sú nataktované na 1.8 GHz. Procesoru sekundujú 3 GB operačnej pamäte RAM, takže o výkon je vzhľadom na prítomnosť takmer čistého Androidu veľmi dobre postarané.

Keď už sme pri tom Androide, Moto X Style ponúka takmer čistý Android 5.1 Lollipop. Spoločnosť doň nainštalovala svoje vlastné vylepšenia, ako napríklad Moto Voice, Moto Assist, Moto Display a Moto Actions.

Fotoaparát

Na zadnej strane novinky sa nachádza 21 Mpx fotoaparát s clonou f/2.0 a dual-tone LED blesk. Motorola tvrdí, že svoju vlajkovú loď vybavila jedným z najlepších fotoaparátov, aký je momentálne dostupný. Toto tvrdenie berte s nadhľadom, vzhľadom na to, že fotoaparátu chýba optická stabilizácia obrazu. Tak či tak dokáže natočiť 4K video či už klasické alebo slowmotion a podporuje aj HDR režim.

Cena a dostupnosť

Motorola svoju novinku začne predávať v septembri, no zatiaľ nie je isté či sa dostane aj na slovenský trh. Tak či tak by sa jej cena mala pohybovať o 200 až 300 dolárov pod hranicou, ktorú nastavili iní výrobcovia, ako napríklad Samsung či Apple.

Motorola-Moto-X-Style-1
Motorola-Moto-X-Style-2
Motorola-Moto-X-Style-3
Motorola-Moto-X-Style-4
Motorola-Moto-X-Style-5
Motorola-Moto-X-Style-6
Motorola-Moto-X-Style-7
Motorola-Moto-X-Style-8
Motorola-Moto-X-Style-9
Motorola-Moto-X-Style-10
Motorola-Moto-X-Style-11
Motorola-Moto-X-Style-12
Motorola-Moto-X-Style-13
moto-x-style-titulka

&nbpsp;