Kým napríklad Motorola a  LG majú vo svojom portfóliu inteligentné hodinky s okrúhlym prevedením, Samsung sa doteraz tomuto klasickému tvaru vyhýbal a namiesto toho sa snažil zaujať pokrokovým zahnutým displejom obdĺžnikového tvaru pri type Gear S. 

Už dlhšie je známe, že Samsung pripravuje práve svoje prvé inteligentné hodinky s okrúhlym displejom, čo teraz potvrdil aj uvoľnený softvérový nástroj pre vývojárov, SDK (Software Development Kit).

Nové hodinky by mali niesť názov Gear A s kódovým označením Orbis a jedinečné by mali byť tzv. „mechanickou korunkou“, prostredníctvom ktorej by sme mali napr. posúvať text, upravovať hlasitosť či prepínať sa medzi aplikáciami.

Čo sa týka parametrov, konečne sme získali obraz čo nás pravdepodobne čaká.

Okrúhly Super AMOLED displej sa dotkne rozmerov medzi 38 mm a 42 mm s použitým rozlíšením 360 x 360 pixelov, poháňať ho bude procesor vlastnej výroby, 1,2 GHz Exynos 3472, 768 MB pamäť RAM, 4 GB úložisko a 250 mAh batéria.

Záplavu senzorov reprezentuje GPS modul, akcelerometer, gyrometer, barometer a snímač tepovej frekvencie, ale aj WiFi či Bluetooth 4,1.

Samsung opäť použije vlastný operačný systém Tizen, ktorý príde s úplne novým používateľským rozhraním prispôsobeným práve pre okrúhle displeje a dizajn hodiniek podčiarknu aj rôzne spolupráce s umelcami alebo rôzne unikátne edície.

4382-cbbf98d75beae82065edc3e1cc5eea09

Očakáva sa, že Samsung Gear A budú predstavené spolu s phabletom Samsung Galaxy Note 5 niekedy na prelome augusta a septembra, a teda sa máme určite na čo tešiť.