Snáď už všetci počuli alebo čítali o napredovaní čínskych technologických spoločností, čoho dôkazom sú aj zverejňované čísla predaja či hospodárskych výsledkov. Najnovšie prezentovala svoj progres spoločnosť Huawei.

Spoločnosť Huawei oznámila, že v prvom polroku 2015 dodala na trh 48,2 milióna zariadení, čo má za následok nárast tržieb až o rekordných 87 % z predaja smartfónov oproti minulému roku.

Tržby za prvý kvartál roka 2015 sa zastavili na hranici 28,3 miliárd dolárov. Huawei tak má ambíciu stať sa tretím najväčším výrobcom smartfónov na svete, zmeniť to môže len spoločnosť Lenovo, ktorá svoje výsledky ešte nezverejnila.

Huawei má v pláne tento rok predať až 100 miliónov zariadení, pričom to vyzerá, že sa mu plán podarí splniť. Do kariet mu hrá tradičné vianočné obdobie na konci roka, kedy vo všeobecnosti výraznejšie stúpa predaj elektroniky.

Okrem toho spoločnosť prezradila, že v mesiacoch máj a jún predala dovedna viac ako 20 miliónov smartfónov, čo iba svedčí o zrýchľujúcom sa náraste.

Huawei Honor 4A - 5 palcový HD displej, čip Snapdragon 210, 2 GB RAM, 8 MPix foto, 2200 mAh batéria a Android 5.1 Lollipop s cenou okolo 100 dolárov
Huawei Honor 4A – 5 palcový HD displej, čip Snapdragon 210, 2 GB RAM, 8 MPix foto, 2200 mAh batéria a Android 5.1 Lollipop s cenou okolo 100 dolárov

Čo sa týka noviniek výrobcu, očakáva sa, že na veľtrhu IFA v septembri Huawei predstaví svoju novú vlajkovú loď Mate 8. Najnovšie spoločnosť predstavila cenovo dostupný smartfón Honor 4A.

Vlastníte alebo vlastnili ste smartfón od tohto výrobcu? Ako ste boli spokojní?