Úvod Aplikácie TIP Posielajte destinácie z webového rozhrania Google Maps priamo do smartfónu

TIP Posielajte destinácie z webového rozhrania Google Maps priamo do smartfónu

Google sa snaží zlepšovať používateľské skúsenosti v každom možnom smere. Teraz konečne prišlo aj na cestovanie.

1

Internetový gigant konečne sprístupnil možnosť odoslať ľubovolné miesto z máp v internetom prehliadači osobného počítača do aplikácie, ktorú máme nainštalovanú v Android zariadení. Používateľovi sa tak výrazne zjednoduší a taktiež spríjemní plánovanie takého výletu alebo pracovnej cesty.

Doteraz mali užitočnú funkcionalitu dostupnú iba majitelia iPhone či iPadu, pričom im to Google aktivoval zhruba pred mesiacom.

A ako to celé funguje? Veľmi jednoducho, stačí otvoriť web Google Maps, vyhľadať požadovanú destináciu a hneď pod adresou uvidíte nové tlačidlo „Odoslať do zariadenia„. Po jeho stlačení vám mapy automaticky zobrazia zoznam vašich zariadení, na ktoré môžete vybranú destináciu hneď teraz odoslať. Podmienkou však je, aby ste boli prihlásení v osobnom Google účte. Taktiež nemusia fungovať všetky prehliadače, odporúčame teda používať Chrome alebo Firefox.

Odoslanie destinácie do smartfónu

Keďže ide o ešte čerstvú funkcionalitu, na webe maps.google.sk zatiaľ nefunguje posielanie slovenských destinácií, takže je potrebné používať maps.google.com, kde ide všetko bez problémov.