Aj keď sa hardvérová výbava od súčasnej vlajkovej lode príliš líšiť zrejme ani nebude, potencionálnych zákazníkov nepochybne poteší možnosť rozšíriť úložisko o ďalšie gigabajty. Väčší Galaxy S6 edge Plus by mal prísť s podobnými technickými špecifikáciami, avšak už bez inteligentného pera S Pen.

Posledné týždne plnia obsah technologických médií dve očakávané Android novinky od spoločnosti Samsung, pričom ich vizuálne spracovanie ponesie charakteristické črty hliníkovo-sklenej konštrukcie Galaxy S6 a S6 edge.

Uniknuté detaily z webu amerického operátora Sprint, ktoré publikovala PhoneArena, nám teraz dokonca ponúkajú náhľad na veľmi pravdepodobný zoznam takmer všetkého, s čím juhokórejské smartfóny dorazia na spotrebiteľský trh. V prípade, že sa tieto informácie ukážu ako pravdivé, nadchádzajúca generácia Note ponúkne okrem slotu pre microSDXC kartu aj Quad HD Super AMOLED displej, 3 GB operačnú pamäť, Android 5.1, 16 a 5 MPx fotoaparáty či nový Gobi modem (Cat. 6 LTE) od spoločnosti Qualcomm.

Druh čipsetu však čerstvý únik nešpecifikuje, no predpokladá sa použitie vlastného ePOP Exynos 7422, kde má byť na jednom kuse kremíka procesor, grafický procesor, úložný priestor, RAM a LTE modem. Taktiež mnohí analytici odhadujú, že Samsung uvedie na trh dve rozdielne verzie Galaxy Note 5 (Exynos 7422 a Snapdragon 810 v2.1), čo vysvetľuje niekoľko nedorozumení.

Vyššie spomenutá RAM-ka je totiž v konflikte s predchádzajúcimi špekuláciami, ktoré hovorili o 1 GB väčšej pamäti v modernom a nízko-energetickom štandarde LPDDR4.

Galaxy S6 edge+ aj Galaxy Note 5 výrobca údajne tento rok predstaví trošku predčasne, zhruba niekedy počas augusta.