Údajne S6 edge Plus (dole) a S6 edge

Povráva sa, že Samsung pripravuje predstavenie nie jedného, no hneď dvoch nových zariadení. Jedným z nich má byť svetom očakávaný Galaxy Note 5, ktorý bude pokračovaním úspešného radu zariadení Galaxy Note. Tým druhým má byť Galaxy S6 edge Plus, väčšia verzia obľúbenej S6-tky, ktorá ponúkne 5,5-palcový, poprípade o niečo väčší displej.

Nejedná sa pritom len o prázdne reči. Na internet sa dostali schematické nákresy z CAD a vďaka twitterovému účtu @OnLeaks, aj najnovšie fotografie, ktoré nikto nemal vidieť. OnLeaks má v zverejňovaní informácií o zatiaľ nepredstavených zariadeniach výbornú bilanciu.

Samsung-Galaxy-S6-Edge-Plus-2
Z Galaxy S6 edge Plus zmizol IR blaster

Z fotografií môžeme vyvodiť niekoľko záverov. Galaxy S6 edge Plus vyzerá takmer identicky s menším Galaxy S6 edge. Jedným z rozdielov je prirodzene veľkosť a mikrofón, ktorý je na opačnej strane. Okrem toho sa do väčšej verzie Galaxy S6 edge z nejakého dôvodu nedostal IR blaster, televíziu a ďalšie spotrebiče tak pomocou neho nebude možné ovládať. Či sa to zmení a či bude prítomný vo finálnej verzii zatiaľ isté nie je.

Samsung-Galaxy-S6-Edge-Plus-3
AnTuTu poodhalil špecifikácie chystanej novinky

Čo sa špecifikácií týka, AnTuTu hlási, že Galaxy S6 edge Plus ponúka Quad HD displej (2 560 x 1 440), osemjadrový 64 bit procesor Exynos 7420 a grafický čip Mali-T760 od ARM. Na zadnej strane by sa mal nachádzať 16 MPx fotoaparát a celé zariadenie by mal poháňať 3 700 mAh akumulátor. Nakoniec, základná verzia by mala prísť s 32 GB vnútorného úložiska, ktoré sa nebude dať rozšíriť.

Čo hovoríte na väčšiu verziu Galaxy S6 edge? Pozdáva sa vám veľkosť, resp. zvolili by ste si ho namiesto klasického S6 edge, poprípade Galaxy Note 5?

Samsung-Galaxy-S6-Edge-Plus-4
Samsung-Galaxy-S6-Edge-Plus-5
Samsung-Galaxy-S6-Edge-Plus-6
Samsung-Galaxy-S6-Edge-Plus-7