Cyanogen je zaujímavá spoločnosť. Vznikla z komunity, ktorú bavilo upravovanie a opravovanie Androidu, vďaka čomu nakoniec vznikla jedna z najznámejších, ak nie najznámejšia ROM – CyanogenMod.

Neskôr, keď sa z tejto spoločnosti ľudí stala firma, jej šéf, Kirt McMaster, prehlásil niekoľko veľmi odvážnych tvrdení. Cyanogen chce totiž spraviť Android bez toho, aby bol priamo naviazaný na Google a jeho služby a okrem toho by mal byť otvorený „na všetkých úrovniach.“ Neskôr si servítku pred ústa nedal ani v prípade Samsungu. Odkázal mu, že technologický gigant je „príliš pomalý“ a že ho už do pár rokov prevalcujú ambiciózne startupy.

Vôbec by vás teda nemalo prekvapiť, že s takto vysokou dávkou optimizmu a netradične silného ružového zafarbenia okuliarov sa spoločnosť začala pripravovať na chystanú ofenzívu. A ako inak by začali, než zozbieraním jedných z najlepších ľudí, akých sa im podarilo nájsť.

Prvým z nich je Stephen Lawler, bývalý zamestnanec Amazonu, ktorý mal pod palcom návštevnosť tohto multi miliardového obchodu. Lawler okrem toho pracoval aj pre Microsoft a to hneď na niekoľkých pozíciách. Druhým novopečeným zamestnancom tímu Cyanogen je viceprezident pre inžinierstvo Qualcommu, pán Karthick Iyer.

Cyanogen má niekoľko veľmi vplyvných partnerov, vďaka ktorým by sa mu v nadchádzajúcich rokoch mohlo podariť preraziť nekompromisne tvrdú stenu, ktorú postavil Google s ich Androidom. Na druhej strane, spoločnosť si nedávno pokazila vzťahy s OnePlus a ich verzia operačného systému sa tak momentálne inštaluje len do zariadení Micromax Yu.