Vizuálny koncept BB smartfón s OS Android

Pokiaľ sa zaujímate o mobilné technológie a sledujete aktuálne dianie v digitálnom svete, určite vám neušla klebeta, že špičkový výrobca manažérskych telefónov zrejme chystá niečo, čo by sme mohli nazvať aj ako skríženie dvoch prepracovaných platforiem.

BlackBerry smartfón – a nie len jeden – s operačným systémom Android sa však zrejme nakoniec stane skutočnosťou, keďže názov registrovanej domény AndroidSecured.com čiastočne spĺňa kritéria Johna Chena, súčasného šéfa kanadskej spoločnosti. Ten nedávno uviedol, že pokiaľ má BlackBerry priniesť na spotrebiteľský trh zariadenie s Androidom od Google, museli by dokázať obľúbený open-source OS najprv dokonale zabezpečiť.

Domény AndroidSecured.com a AndroidSecured.net teda až moc nápadne naznačujú, aký obsah budú návštevníkom onedlho sprístupňovať. Mohlo by ísť o webovú prezentáciu super-bezpečného systému pre inteligentné mobilné telefóny, čiže niečo ako sú nadstavby od LG či HTC, avšak s dôrazom na ochranu súkromia.

Toto je vraj dôkaz
Toto je vraj dôkaz

Nedávne dohady naznačovali príchod až dvoch BlackBerry smartfónov s OS Android, vrátane dostupného modelu na úrovni súčasnej Z3. Ten ďalší má zase ponúknuť TOP technické špecifikácie, ako napríklad Quad HD displej alebo vysúvaciu QWERTY klávesnicu v originálnom prevedení.

Dátumy uvedenia na trh sú ale pre každý jeden smartfón mierne odlišné – hovorí sa o auguste a novemberi.

Bol by to rozhodne veľmi zaujímavý krok, ktorý dokáže spoločnosť  – topiacu sa v problémoch – dostať opäť na úplny vrchol.

Očakávaný BB smartfón?
Očakávaný BB smartfón?