Výrobca Xiaomi patrí medzi najznámejších čínskych výrobcov smartfónov a nostieľných inteligentných zariadení vôbec, pričom pozíciu viceprezidenta v tejto spoločnosti zastáva bývalý manažér spoločnosti Google, Hugo Barra.

Ten má v oblasti mobilných technológií bohaté skúsenosti, pre spoločnosť je veľkým prínosom a medzi úspešné produkty sa najnovšie zaradil inteligentný náramok Xiaomi MiBand.

Spoločnosť ich totižto predala viac ako 6 miliónov kusov a vzhľadom na cenu a výbavu sa ani niet čomu čudovať.

Tento náramok môžete získať za približne 15 € a toto zariadenie dokáže dokáže sledovať vašu športovú aktivitu, sledovať kvalitu spánku, dokáže fungovať aj ako budík a vďaka absencii displeja a použitému úspornému Bluetooth čipu dokáže na jedno nabitie vydržať pri živote až skvelých 30 dní.

xiaomi-128Analytická spoločnosť IDC preukázala, že Xiaomi je druhým najväčším predajcom nositeľných technológií s trhovým podielom 24,6%.

Tento podiel bude pravdepodobne rásť a to vďaka avizovaným inteligentným hodinkám, ktoré Xiaomi pripravuje v spolupráci s firmou Huami.

Očakáva sa, že tieto hodinky budu mať okrúhly ciferník s úzkym telom, množstvo potrebných senzorov a samozrejme prijateľnú cenu.

Prezident spoločnosti Xiaomi, Lin Bin, ako aj VP Hugo Barra sa dokonca vyjadrili, že hodinky budú to najlepšie z tohto segmentu, čo sa používateľského komfortu týka.

My o tom nepochybujeme a už teraz sa tešíme na nový prírastok do segmentu inteligentných nositeľných technológií.