Úvod Výrobcovia Xiaomi Očakávané delá Xiaomi Mi5 a Mi5 Plus vraj poženie Snapdragon 820

Očakávané delá Xiaomi Mi5 a Mi5 Plus vraj poženie Snapdragon 820

Nová vlajková loď Xiaomi - Mi5 - by mala byť známa až koncom roka.

2
Koncept Xiaomi Mi 5 (zdroj: beautifycorner.com/)

Presunie populárny čínsky výrobca oficiálne predstavenie novej vlajkovej lode a jej väčšej varianty na november? Čerstvé správy z Číny hovoria, že áno. V ich útrobách by sme tak mali nájsť aj 14 nm čipset od Qualcommu.

Ďalšia generácia známych čipsetov Snapdragon 820 má podľa dostupných informácií prísť s vyriešeným problémom s prehrievaním, ktorý bol podľa mnohých odborníkov iba nafúknutou bublinou, za ktorou stála konkurencia. Oproti Snapdragon 810 má taktiež poskytnúť lepšiu energetickú efektivitu či lepší výkon.

Spoločnosť Xiaomi predstavila smartfón Mi4 minuloročný júl, pričom predaj odštartoval už v auguste. Tento rok sa však môže odhalenie nástupcu presunúť až o pár mesiacov s tým, že na pulty obchodov dorazí Mi5 a Mi5 Plus začiatkom roka 2016.

Podľa dostupných informácií, iba 6.1 mm hrubý Xiaomi Mi5 ponúkne pokročilé technické špecifikácie, a to vrátane elegantného 2.5D ochranného skla, vysokého rozlíšenia displeja alebo veľkej operačnej pamäte. Tech web PhoneArena ďalej spomína 16 MPx fotoaparát, senzor na odtlačky prstov, 5.2″ uhlopriečku aj 3000 mAh zdroj energie.

6″ varianta Mi5 Plus – Xiaomi sa zrejme nechalo opäť inšpirovať – dostane veľmi podobnú hardvérovú výbavu, teda až na veľkosť zobrazovacej jednotky či rozlíšenia fotoaparátu (20 MPx).

Oba Android smartfóny má výrobca navyše ozdobiť pekne spracovanou konštrukciou z hliníku a extrémne tenkými rámikmi.