Úvod Aplikácie VIDEO Spasenie pre všetkých vodičov? Aplikácia na sekundu presne varovala pred nehodou!

VIDEO Spasenie pre všetkých vodičov? Aplikácia na sekundu presne varovala pred nehodou!

13

Vo svete inteligentných telefónov je len veľmi málo skutočne inteligentných aplikácií, ktoré by vedeli zúžitkovať ich veľký potenciál. Jednou takou aplikáciou je jednoznačne Waze, navigácia, ktorá je založená na komunitných nahlasovaniach a upozorneniach.

Mnohí z vás Waze určite poznajú a mnohí ju už určite používate. Medzi nami sú však aj takí ľudia, ktorí o nej zatiaľ nepočuli. A nie len to, aj keď ju používate, možno neviete, čo všetko zvláda a ako vám môže zachrániť nie len škodu na aute, ale aj život.

Ale najskôr pekne po poriadku. Waze je projekt, ktorý vznikol pred niekoľkými rokmi a na prvý pohľad vyzerá ako každá iná navigácia. Zaujímavá aplikácia má však od „normálnej navigácie“ veľmi ďaleko. Okrem toho, že vám vypočíta trasu domov či do práce toho totiž dokáže oveľa viac. Waze je totiž komunita ľudí, presnejšie šoférov, ktorí na cestách nahlasujú rôzne nebezpečenstvá. Či už je to nehoda, policajná hliadka či zápcha, Waze tieto nahlásenia spracuje a zaznačí do svojich máp. Na základe týchto informácií vám potom prepočíta trasu tak, aby ste nikde neostali „visieť.“

No a aby sme vám tento potenciál Waze ukázali na názornom príklade, pozrite si video nižšie. Koľko málo stačí, aby prišlo k nešťastiu. Vďaka Waze však vodič stihol pohotovo zareagovať. Veď posúďte sami.

https://www.youtube.com/watch?v=KC7bv0xwAME