Čínsky výrobca Huawei v tichosti predstavil nový tablet, MediaPad M2, ktorý je vlastne novou generáciou minuloročného MediaPad M1, ktorý bol pomerne skromne vybavený, o M2 to však neplatí.

Huawei svoj nový tablet uvádza ako „prvý 4G tablet na svete s unibody konštrukciou“, zariadenie beží na Androide 5.1 Lollipop, IPS displej má 8 palcov s rozlíšením 1200 x 1920 pixelov, o jeho pohon sa stará procesor vlastnej výroby, Kirin 930, ktorý má osem jadier a 64-bitovú architektúru.

Tabletu nechýbajú ani fotoaparáty, kde zadný má 8 megapixelov a predný 2 Mpix, pamäť RAM má hodnotu 2 GB alebo 3 GB v závislosti od použitej internej pamäte – 16 GB / 32 GB, nechýba podpora micro SD kariet a 4800 mAh batéria.

Huawei-MediaPad-M2

Na svoje si tiež príde každý audiofil, keďže Huawei MediaPad M2 je vybavený Harman / Kardon Clari-Fi technológiou a HiFi Codec Hi 640, ktorý vyvinula práve spoločnosť Huawei.

Tablet bol minulý mesiac predstavený vo Francúzsku a zatiaľ sa neobjavili informácie o dostupnosti či cenách, časom vám ich určite prinesieme.

Pozrite si zatiaľ promo video na tento skvelý tablet.