Spoločnosť Sharp oznámila, že začala s masovou produkciou svojich inovatívnych „in-cell“ displejov, ktoré vďaka novému konštrukčnému dizajnu znížia hrúbku budúcich smartfónov.

„Klasický“ displej, ako ho poznáme dnes na našich smartfónoch a tabletoch sa skladá v podstate zo zobrazovacej jednotky, napr. LCD panelu, dotykovej vrstvy a ochranného, resp. krycieho skla, napr. Gorilla Glass.

Sharp však zobrazovaciu jednotku a dotykovú vrstvu integroval do jedného panelu, čím sa znížila hrúbka displeja, čo bude mať logický dopad aj na hrúbku zariadenia, v ktorom budú tieto displeje použité.

In-cell-display-example-300x235Rovnako tak výrobcom zostane viac priestoru pre použitie hardvéru a použiť môžu tak napríklad batériu s väčšou kapacitou, ktoré predĺži výdrž zariadenia na jedno nabitie.

Spoločnosť Sharp je známa svojimi pokrokmi v oblasti displejov a už v minulosti sme mohli vidieť prototypy 4K displejov s masívnou hustotou pixelov pre smartfóny alebo IGZO panely s nízkou spotrebou energie.

Práve biznis s LCD displejmi sa stará v spoločnosti Sharp o väčšinu ich tržieb a medzi ich odberateľmi nájdeme množstvo čínskych výrobcov smartfónov ako aj Apple.

Uvidíme, či nové displeje ešte viac zvýšia zákaznícke objednávky, a keďže sú nové in-cell displeje už vo výrobe, smartfóny s touto použitou technológiou tak uvidíme už čoskoro.