Úvod Výrobcovia Samsung GALAXY S7 možno uvidíme už v tomto roku. Samsung tak chce ovplyvniť...

GALAXY S7 možno uvidíme už v tomto roku. Samsung tak chce ovplyvniť predaje iPhone 6s

Samsung sa vraj chystá na predstavenie ďalšej vlajkovej lode zo série Galaxy S o niečo skôr, ako sme pôvodne čakali.

13
Samsung Galaxy S6 edge

V Južnej Kórei kolujú špekulácie, že ďalšia vlajková loď od spoločnosti Samsung dorazí na trh ešte v roku 2015. To je veľmi zaujímavý ťah, ktorý v podstate dáva zmysel. Samsung chce lepšie konkurovať Applu a jeho novým iPhonom, ktoré uzrú svetlo sveta už koncom leta.

S Galaxy S6 ukázal, že vie vyrobiť luxusne-spracované zariadenie, takže má Galaxy S7 veľký potenciál uchmatnúť jablku pár miliónov predaných kusov inteligentných telefónov, pokiaľ by bolo všetko správne načasované.

Nechceme povedať, že je to od Samsungu zúfalý krok. Veď predsa kraľuje trhu s Android smartfónmi a často je aj celkovým lídrom. Predstaviť však Galaxy S7 niekoľko mesiacov pred predpokladaným odhalením produktu je trochu zvláštne rozhodnutie.

Je tradíciou, že začiatkom každého roka predstavuje výrobca novú generáciu Galaxy S, pričom sa každý september dočkajú fanúšikovia vynoveného Note smartfónu. Ešte nikdy v novodobej histórii spoločnosti Samsung však nebolo možné vidieť, že by boli predstavené dve generácie vlajkovej lode počas rovnakého roka.

Ak teda Galaxy S7 naozaj príde na trh ešte tento rok, budeme radi. Len dúfajme, aby ponúkla dostatok vylepšení. Neradi by sme totiž videli ďalší prepadák.

Mimochodom, súčasnému high-end modelu spoločnosti sa veľmi darí. Do konca roka by sa tak teoreticky mohlo predať až 45 miliónov kusov Galaxy S6 a S6 edge. Niektoré odhady však hovoria až o 70 miliónoch.