Galaxy S6 edge

Pokiaľ patríte medzi majiteľov modelov Galaxy S6 a S6 edge s nepríjemnou softvérovou chybou, ktorá spôsobovala miznutie tlačidiel z panelu rýchleho nastavenia, máme skvelú správu – výrobca práve zverejnil malú aplikáciu na rýchlu opravu.

Tú používatelia môžu nájsť priamo v oficiálnom obchode Galaxy App Store, kde stačí zadať do vyhľadávania ‚QuickPanel Restore‘. Informoval web PhoneArena.

Čerstvá a pomerne jednoduchá aplikácia umožní rýchlou cestou vrátiť zmiznuté zapínače/vypínače späť do ponuky rýchleho nastavenia. Po jej spustení zobrazí jedno tlačidlo, na ktoré stačí následne iba kliknúť a mala by automaticky prebehnúť náprava.

Doteraz bol k dispozícii komplikovanejší spôsob opravy prostredníctvom podobného riešenia od návštevníkov odborného fóra XDA Developers. Nespokojní majitelia Galaxy S6 a S6 edge tak museli stiahnuť až tri rôzne .apk súbory na vrátanie tlačidla mobilných dát, súkromného režimu a aj mobilného hotspotu.

Vľavo chýbajúce tlačidlá, vpravo bez problému (zdroj: PhoneArena)
Vľavo chýbajúce tlačidlá, vpravo bez problému (zdroj: PhoneArena)

Poslednú dobu sprevádza dve špičkové vlajkové lode juhokórejského výrobcu problém za problémom. Okrem miznúcich tlačidiel malo pár používateľov problémy i s ochranným púzdrom Clear View a pred pár dňami obletela internetom správa o veľkej bezpečnostnej diere v aktualizačnom mechanizme pred-inštalovanej klávesnice SwiftKey.