Samsung Galaxy S6

Internetom koluje čerstvá správa, podľa ktorej majú majitelia tohtoročných vlajkových lodí juhokórejského výrobcu celkom nepríjemný softvérový problém. Počet tlačidiel rýchleho nastavenia sa im vraj bezdôvodne znížil o niekoľko čísiel, pričom nepomohol ani reštart smartfónu.

Vyplýva to z viacerých diskusií, vrátane odborného fóra XDA Developers či AndroidCentral.

Týka sa to predovšetkým tlačidiel pre zapínanie/vypínanie mobilných dát, súkromného režimu alebo mobilného hotspotu, informuje web PhoneArena. Ďalej spomína, že sa o tejto chybe doteraz nikde nepísalo ani nehovorilo, takže ide o pomerne horúcu novinku. Príčinu zatiaľ nikto nepozná, Samsung by ju ale mohol vyriešiť očakávanou aktualizáciou operačného systému na verziu Android 5.1.1.

Vľavo chýbajúce tlačidlá, vpravo bez problému (zdroj: PhoneArena)
Vľavo chýbajúce tlačidlá, vpravo bez problému (zdroj: PhoneArena)

Oficiálny profil Samsung Mobile Arabia odporúča na sociálnej sieti Twitter, aby si používatelia zálohovali dáta a následne naformátovali smartón; problém vraj už skúmajú. Avšak, ako uvádza PhoneArena, ani to niektorým nepomohlo.

Po zmiznutí tlačidiel z panelu rýchleho nastavenia je ale možné jednotlivé funkcie ovládať klasickým a predovšetkým komplikovanejším spôsobom priamo cez základnú aplikáciu nastavení zariadenia.

TIP na opravu

Diskutujúci z webu xda-developers.com zverejnili dočasný spôsob na vrátane zmiznutých tlačidiel. Stačí stiahnuť nižšie uvedené .apk súbory a v problémovom Samsung Galaxy S6 alebo S6 edge ich následne spustiť. Všetko samozrejme robíte na vlastnú zodpovednosť.

Zaznamenali ste aj vy podobné problémy? Ak áno, určite nám dajte vedieť v komentároch.