Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 5 Samsung si pre NOTE 5 patentoval technológiu, ktorá v prípade potreby vysunie...

Samsung si pre NOTE 5 patentoval technológiu, ktorá v prípade potreby vysunie S Pen

Samsung pracuje na všetkých detailoch. Galaxy NOTE 5 bude preto veľmi zaujímavý smartfón.

1
Náčrt patentu

Samsung si v USA zaregistroval zaujímavý patent, ktorý zrejme vylepší jeho sériu NOTE zariadení s inteligentným perom. Technológia ho tak automaticky vysunie v prípade, že používateľ bude potrebovať jeho funkcionalitu. Zatiaľ síce nie je potvrdené, či sa niečo podobné objaví v očakávanom Galaxy NOTE 5, ale je zaujímavé vidieť, nad čím inžinieri juhokórejského výrobcu premýšľajú.

Pri bližšom pohľade na patent je jasné, že mechanizmus využíva elektromagnety v telefóne a v pere, ktoré ho v prípade potreby vytlačia z konštrukcie. Stačí, ak má magnet hlbšie v telefóne rovnakú polaritu ako ten v pere. Magnet na vonkajšom konci potom pero pritiahne (má opačnú polaritu), aby nevyletelo von. Miesto toho sa zastaví a vy pero jednoducho vytiahnete.

„Keďže je možné automaticky vytiahnuť pero von zo smartfónu, bude jednoduchšie a pohodlnejšie manipulovať so zariadením jednou rukou.“

Navyše, pozrieť sa môžeme aj na nový mechanizmus, ktorý bude držať pero na mieste. Zdá sa, že pôjde o malú motorickú ruku, ktorá S Pen zachytí. Aj to naznačuje, že nový spôsob vysúvania bude softvérový – hlasovým povelom alebo potiahnutím končeka prsta po displeji.

Samsung-Galaxy-Note-Stylus-patent-1

Otázkou je, či je podobná technológia potrebná. Iste, vyzerá to veľmi zaujímavo, ale ani súčasný spôsob nie je zlý. Nuž, pokrok nezastavíme, takže aspoň máme ďalší dôvod tešiť sa na novú generáciu NOTE.