Ak ste jeden z majiteľov low-end smartfónu Samsung Galaxy Ace 4 táto správa vás zrejme nepoteší. Britské zastúpenie Samsungu sa totižto na sociálnej sieti Twitter vyjadrilo, že tento smartfón nedostane aktualizáciu na Android Lollipop.

Samsung Galaxy Ace 4 je vybavený 4,3 palcovým displejom s rozlíšením 480 x 800, procesorom Snapdragon 410, 1 GB pamäťou RAM, 4 GB úložiskom, 5 MPix fotoaparátom a 1900 mAh batériou.

Toto zariadenie bolo predstavené len v minulom roku s Androidom KitKat vo výbave, táto verzia ale zostane konečná. Zrejme pamäť smartfónu je obmedzujúcim elementom pri aktualizácii na novšiu verziu OS Android Lollipop.

Podobné obmedzenie má napríklad aj Samsung Galaxy S4 Mini, ktorý taktiež nedostane aktualizáciu na Android Lollipop, pričom informáciu priniesol už v apríli britský operátor Tree.

Jedinou možnosťou je tak vymeniť smartfón za novší model a pokiaľ ste si Galaxy Ace 4 obľúbili, možno je namieste počkať na Galaxy Ace 5, ktorý by mohol prísť aj s Androidom Lollipop natívne od výroby.

Vlastníte smartfón Samsung Galaxy Ace 4? Ste s ním spokojní?