Microsoft začal dnešným dňom, 1. júnom, rozposielať notifikácie, v ktorých používateľov svojho operačného systému vyzýva, aby si zarezervovali Windows 10 úplne zadarmo.

Na Twitteri sa okamžite objavili správy od zamestnancov Microsoftu, Terryho Myersona a Joe Blefiora, že ďalšia veľká verzia Windowsu bude dostupná už 29. júla.

Ak vám už prišla notifikácia (musíte používať Windows 7 alebo Windows 8.x), v okienku, ktoré sa po jej kliknutí otvorilo ste mali rýchly prehľad toho, čo prinesie novinka z dielne spoločnosti z Redmondu. Keď bude Windows 10 dostupný, stiahnuť si budete musieť 3 GB inštalačný balíček a o zvyšok by sa mal postarať inštalátor.

windows10-rezervacia

O veľkých zmenách v novej verzie najpopulárnejšieho desktopového operačného systému už asi viete. Ak nie, tak ich v rýchlosti zopakujem. Internet Explorer sa mení na Microsoft Edge. Vracia sa „štart menu,“ ktoré bude kombinované s „metro“ dizajnom. Windows 10 bude dostupný aj pre tablety a telefóny. V novinke bude zakomponovaná aj hlasová asistentka Cortana, ktorá sa dostane aj na Android a iOS zariadenia.

Vieme, že je to mimo nášho zamerania, no Windows je tak rozšírený operačný systém, že sa o ňom oplatí informovať. Spravíte si aktualizáciu, alebo radšej ostanete na tej verzii, na ktorej ste teraz?