Galaxy S6 edge

Tak sa zdá, že hi-tech Android smartfón z Južnej Kórei nemá poriadneho súpera nie len vo vizuálnom či materiálovom spracovaní, ale už aj vo výkone. Komplexné porovnanie webu TomsGuide, ktoré pozostáva zo syntetických aj reálnych testov, ukázalo, že nekompromisná hardvérová výbava Galaxy S6 patrí medzi to najlepšie, čo momentálne na spotrebiteľskom trhu nájdeme.

Súčasné vlajkové lode popredných výrobcov odhalili, aký výkon naozaj zákazníkom ponúkajú. Samsung Galaxy S6, Apple iPhone 6, LG G4, HTC One M9, Motorola/Google Nexus 6 a ASUS ZenFone 2 si to rozdali v rýchlosti otváraní aplikácií, grafickom výkone počas hrania hier či v rôznych benchmarkoch ako Geekbench, 3DMark alebo Basemark OSII.

Nestačí, keď má rýchly telefón iba perfektné výsledky v benchmarkoch. Mal by taktiež poskytovať poriadny výkon i pri otváraní veľkých súborov, hranie bez sekaní alebo spúšťať fotoaparát rýchlejšie, ako dokážete povedať ‚sýýýr‘,“ uvádza web tomsguide.com.

Na prvej priečke skončila tohtoročná generácia Galaxy S, pričom druhé miesto dostal Android smartfón G4 od výrobcu z rovnakej krajiny, ktorý však zvíťazil napríklad pri otváraní aplikácie fotoaparátu.

Všetky výsledky už nájdete v tabuľke nižšie.

TEST rýchlosti
TEST rýchlosti (zdroj: tomsguide.com)