Úvod Operátori Orange ORANGE: Naša 4G sieť je najmodernejšia, dostupná je už pre vyše 50%...

ORANGE: Naša 4G sieť je najmodernejšia, dostupná je už pre vyše 50% Slovákov

4
Orange

Najväčší mobilný operátor na Slovensku, Orange, aj naďalej pokračuje v rozširovaní svojej 4G siete. V ich najnovšej tlačovej správe svojich zákazníkov upozorňuje na to, že dostupná je už pre polovicu slovenskej populácie.

Stalo sa tak ani necelý rok po oficiálnom spustení komerčnej prevádzky 4G siete. Rýchly, resp. rýchlejší mobilný internet v 4G sieti Orangeu si tak môžete vychutnať v 89 slovenských mestách a 69 obciach.

„Našim zákazníkom chceme prinášať služby, ktoré im zabezpečia čo najväčší komfort a maximálnu spokojnosť. Navyše chceme, aby boli dostupné s minimálnymi obmedzeniami pre čo najviac ľudí. Aj preto s hrdosťou môžem konštatovať, že sme v priebehu necelých dvanástich mesiacov dokázali sprístupniť ultra rýchly mobilný internet v 4G sieti už polovici Slovákov. Napĺňame tým náš cieľ sprostredkovať zákazníkom čo najlepšiu užívateľskú skúsenosť s mobilným internetom,“ povedal riaditeľ úseku informačných systémov a sietí spoločnosti Orange Slovensko Ivan Golian.

Aktuálne pokrytie Orangeu 4G signálom
Aktuálne pokrytie Orangeu 4G signálom

Súčasná generácia LTE sietí na Slovensku umožňuje sťahovanie dát 2,5-krát rýchlejšie ako v 3G sieti. Orange ďalej tvrdí, že 19% všetkých smartfónov alebo tabletov používaných ich zákazníkmi tvoria 4G zariadenia, pričom tieto tvoria na predaji už takmer 70%. Spolu s rozšírením 4G siete rastie aj jej využitie, resp. dátový tok. Viac než 20% celkovej dátovej prevádzky tvorí prevádzka v 4G sieti a za prvých 5 mesiacov v roku 2015 zákazníci preniesli takmer 1 milión TB dát.