Video server YouTube je tu s nami už desať rokov a patrí k tretej najnavštevovanejšej stránke hneď po Facebooku a domovskej stránke Google.

Videá akéhokoľvek druhu z tejto služby je možné sledovať a zdieľať všemožnými smermi, jedinou podmienkou je pochopiteľné pripojenie na internet.

Pokiaľ by sme chceli videá z YouTube sledovať offline, respektíve si ich uložiť do smartfónu, táto možnosť je trochu komplikovaná, nie však nemožná.

Pre sťahovanie videí z YouTube poslúži aplikácia TubeMate, ktorá sa však nenachádza v Google Play. Je to logické, keďže spoločnosti Google sa veľmi nepáči voľba sťahovania obsahu z ich video služby.

Aplikáciu TubeMate stiahnete z →oficiálnych stránok← vo forme apk. súboru, kde pre jeho použitie musíte mať v nastaveniach povolené inštalovanie obsahu z neznámych zdrojov.

snímka177

Po otvorení aplikácie vás TubeMate v krátkosti prevedie funkciami a novinkami v najnovšej verzii a aj keď nie je jej užívateľské prostredie zrovna najkrajšie a najpríjemnejšie, vynahrádza ho funkčnosť.

V nastaveniach si môžete určiť priečinok, do ktorého sa budú vaše vybrané videá sťahovať.

snímka178

Po absolvovaní úvodných procedúr sa pred vami zobrazí webové rozhranie YouTube, do ktorého sa môžete prihlásiť svojim účtom, aby ste mali poprípade po ruke váš kanál, odbery a podobne.

Teraz už len stačí vyhľadať konkrétne video, kliknúť na zelenú šípku v hornej časti rozhrania a vybrať si kvalitu, v akej chcete video stiahnuť.

Čím vyššia kvalita, tým bude sťahovanie dlhšie trvať a samozrejme video zaberie aj viac úložného miesta.

snímka180

Po stiahnutí stačí navštíviť vašu galériu, poprípade priečinok s uloženým videom a jednoducho ho prehrať prostredníctvom vstavanej aplikácie na prehrávanie videí, poprípade nejakej inej z Google Play ako VLC a pod.

snímka181

Vyskúšajte užitočný návod a dajte nám vedieť či všetko funguje ako má!