Facebook, Google, Twitter, Dropbox…existuje nespočetné množstvo webových služieb a sociálnych sietí, pre používanie ktorých musíte mať vytvorené konto, resp. účet.

Ak niektorú z množstva týchto služieb plánujete úplne prestať používať, pre ochranu osobných údajov ale aj svoj komfort je na mieste, ak svoje konto úplne odstránite.

V niektorých online službách to však nie je úplne jednoduché a pre dokonalé odstránenie konta sa doslova musíte hrabať v dokumentoch či podmienkach služby, alebo osloviť technickú podporu napríklad prostredníctvom e-mailu či chatu.

Ak chcete svoje konto odstrániť jednoducho a promptne, existuje webová stránka s názvom AccountKiller.com, ktorá združuje jednoduché postupy pre odstránenie účtov vo viac ako 150-tich online službách.

Jednoducho stačí navštíviť domovskú stránku accountkiller.com, napísať názov služby, poprípade si ju vybrať z úvodnej ponuky a postupovať podľa návodu.

Ten obsahuje krátke vysvetlenie a hlavne priame webové odkazy, vďaka ktorým svoje konto deaktivujete, respektíve odstránite.

Ak sa chcete napríklad vymaniť z rúk sociálnej siete Facebook, kliknite na ponuku Facebook na úvodnej stránke.

snímka186

V nej nájdete krátke vysvetlenie o odstránení účtu, pričom Facebobok ponúka možnosť deaktivácie účtu alebo kompletné odstránenie účtu aj s fotografiami, údajmi a podobne.

snímka187

Dôležité je, že na tomto webe nájdete konkrétny webový link, ktorý vás presmeruje priamo do ponuky Facebooku pre odstránenie resp. deaktiváciu účtu.

Stačí naň kliknúť a pred vami sa objaví možnosť odstránenia.

snímka188

Obdobným spôsobom prostredníctvom webu AccountKiller odstránite svoje účty aj v ostatných, viac či menej populárnych webových službách alebo sociálnych sieťach.

Tento web dokonca používa akýsi klasifikačný poriadok, ktorý hodnotí zložitosť odstránenie konta z tej či onej služby.

Služby označené bielou farbou poskytujú relatívne jednoduchú možnosť odstránenia konta (napr. Facebook, Google, WhatsApp), šedé označenie symbolizuje zložitejší postup (napr. Steam, Skype, Spotify) a čierna charakterizuje takmer nemožné vymazanie sa z online sveta. (napr. Apple-ID).

Navštívte web accountkiller.com a presvedčte sa sami!

Vďaka za tip, Ľudka!