Motorola Moto G je veľmi obľúbený smartfón, keďže dokáže poskytnúť za relatívne nízku cenu slušnú hardvérovú ako aj softvérovú výbavu, a jedná sa vôbec o jedno z najlepších zariadení z kategórie „lacných“ smartfónov.

Tak ako Moto X, aj Moto G sa dočká svojej tretej generácie pre rok 2015, pričom sa na verejnosti objavilo prvé používateľské video, ktoré okrem iného odhalilo aj špecifikáciu.

Motorola Moto G tak bude vybavená displejom s uhlopriečkou 4,97 palca a rozlíšením 720 x 1280 pixelov, o pohon sa postará quad-core čip Snapdragon 410 s grafikou Adreno 306 a pamäťou RAM o kapacite 1 GB.

Benchmark aplikácia ďalej prezradila použitie 13 MPix fotoaparátu na zadnej strane a 5 MPix jednotky na prednej, smartfón bude mať 8 GB internej pamäte, ktorá však bude rozšíriteľná prostredníctvom microSD kariet a zariadenie bude od výroby bežať na Androide 5.1.1 s očakávanou aktualizáciou na Android M.

Dizajn smartfónu neprinesie nič revolučné a stále sa bude niesť v typickom Moto looku, čo je však dobré.

Smartfón by mal byť oficiálne predstavený niekedy v júli so zatiaľ neznámou cenou, určite však bude po vzore predošlých modelov zaujímavá.