Úvod Zariadenia Monštrum z Číny: 8“ displej, 32GB pamäť, quad core procesor, dual boot...

Monštrum z Číny: 8“ displej, 32GB pamäť, quad core procesor, dual boot Android 4.4 a Windows 8.1 za 87€!

8

Mnohí z nás kedysi snívali o tablete, ktorý by bol schopný poňať ako Android, tak aj v niektorých aspektoch funkčnejší Windows. Vďaka čínskym výrobcom sa tento sen stal skutočnosťou ešte pred niekoľkými rokmi a dnes už nie je problém kúpiť si tablet, ktorý by to zvládol.

Jedným z takých výrobcov je nám menej známy Chuwi, ktorý za výhodnú cenu 87€ ponúka svoj dual boot tablet Chuwi Hi8. Ten disponuje nie len mobilným operačným systémom Android 4.4 KitKat ale aj s Windows 8.1. Pozerať sa budete na 8-palcový WUXGA IPS displej (1 920 x 1 200 pixelov) a o výkon sa postará štvorjadrový procesor Intel Z3736F spolu s grafickým čipom Intel HD (7. generácia).

Zariadenie má až 32 GB vnútornej pamäte, no to hlavne preto, že musí uživiť oba operačné systémy, ktoré zaberajú nejaké to miesto. Pamäť si však môžete rozšíriť pomocou microSD slotu. Keď už sme pri pamäti, spomenieme aj 2 GB RAM, ktorá by nemala mať problém ako s Androidom, tak ani s Windows 8.1.

chuwi2

Celé zariadenie poháňa 4 000 mAh batéria a za zmienku stojí aj zadný 2 Mpx fotoaparát, pre príležitostné fotografie. Mnohí z nás ste sa nás pýtali, či zariadenia z Číny podporujú aj slovenčinu. V tomto prípade tomu tak je jedine vtedy, keď pri kúpe obchodu zanecháte správu. Oni vám ju tam doinštalujú. Zariadenie bez úprav podporuje taliančinu, angličtinu, holandčinu, francúzštinu, portugalčinu, španielčinu, ruštinu a nemčinu.

Tak či tak sa jedná o príjemné zariadenie, ktoré môže vyčariť úsmev nejednému z vás. Čo hovoríte na dual boot tablety? Využili by ste ich?

>>>Zobraziť rozšírené špecifikácie<<<