Pre niekoho najväčšie sklamanie roka; pre niekoho smartfón, aký nemá obdoby. Juhokórejská spoločnosť LG vytasila svoje eso jedna z posledných, a je to aj vidieť na výsledku. Jej tohtoročná vlajková loď prichádza nie len s hi-tech výbavou, ale aj s neskutočne luxusným dizajnom, ktorý očaruje oči nejedného milovníka skutočne prémiových materiálov ako je pravá koža. V G4 jednoducho nájdeme vôňu kultúry výrobcu s obrovskou históriou, vďaka ktorej intuitívne viete, že držíte špičkový produkt.

GALAXY S6 a S6 edge, HTC One M9 a teraz LG G4. Táto silná trojica predstavuje momentálne to najlepšie a najkvalitnejšie, čo na spotrebiteľskom trhu v súčasnosti nájdeme. A najlepšie na tom je, že všetky zariadenia ponúkajú odlíšné konštrukčné spracovanie. Zákazník si tak môže vybrať to, čo mu viac vyhovuje – elegantné sklo, unikátny hliník alebo hliníkovú ‚unibody‘ konštrukciu s nádherným dizajnom, vrátane koženého zadného krytu.

Inovácie = úspech

Veľkou podmienkou dobrých predajov sú však predovšetkým inovácie oproti predchádzajúcim generáciám. A práve tu je kameň úrazu. Samsung si svoju povinnosť tento rok splnil na výbornú, LG taktiež. Keď však príde slovo na taiwanské HTC, odchádzajú pozitívne reakcie. One M9 totiž podľa odborníkov aj bežných spotrebiteľov prináša najmenej zmien a noviniek. Všetko je to dokonca vidieť i na problémoch, ktoré populárneho výrobcu posledné mesiace postihli.

Prejsť do obchodu a zobraziť LG G4

LG G4

LG G4

V prípade juhokórejského výrobcu číslo 2. to podľa prvých odhadov tak zle ani zďaleka nevyzerá. Nemá ani vlastne prečo, keďže G4 dokáže technickými špecifikáciami, cenovkou, vzhľadom či ergonómiou naplniť očakávania mierne náročnejšieho zákazníka. Navyše, veľkosť zariadenia neprekáža ani menším dlaniam. A pokiaľ mám byť úprimný, nadstavba operačného systému LG UX 4.0 sa bezpochyby zapáči aj veľkým sympatizantom čistého Androidu. Chvála ale patrí i za použitie odnímateľného zadného krytu alebo takého čipsetu, keďže Snapdragon 808 nemusí robiť takú šarapatu s teplotou ako výkonnejší model 810. Viac nám však povie výsledok kompletného TESTU.

Pýtajte sa

Také sú naše prvotné pocity po rozbalení novinky od LG. My už začíname chystať celú recenziu, no aj s vašimi otázkami a našimi odpoveďami. Pokiaľ vás teda niečo ohľadne G4 zaujíma, v komentároch máte priestor.

LG G4