HTC

Minulý týždeň zazneli na internete tvrdenia, že jeden z TOP výrobcov mobilných zariadení by sa mohol v budúcnosti stať súčasťou taktiež taiwanskej spoločnosti ASUS, ktorá patrí v IT priemysle medzi špičku. Oficiálne vyjadrenie HTC ale nakoniec tieto dohady vyvrátilo.

Záujem o High Tech Computer naznačil jej predseda Johnny Shih pri odpovedaní na otázku, či by také niečo bolo možné. Následná reakcia dala jasne najavo, že možnosť akvizície alebo spojenia nevylučuje, pričom z druhej strany to až také optimistické nebolo.

HTC zatiaľ neuskutočnilo kontakt s ASUS ohľadne tejto záležitosti, a nebude ani uvažovať o fúzii s ASUS,“ znie dôležitá časť vyhlásenia, o ktorom informoval web Reuters.

Z hľadiska biznisu či globálnej trhovej pozície by obdobná stratégia priniesla obom spoločnostiam z Taiwanu veľa výhod, a nie len im. Kvalitnejšie a inovatívnejšie produkty na pultoch obchodov spestria možnosť voľby miliónom potencionálnych zákazníkov z celého sveta.

HTC zaznamenalo po predstavení tohtoročnej vlajkovej lode One M9 obrovské problémy, keďže zákazníci neprejavili o novinku priveľký záujem. Odborníci pokladajú za koreňový problém hi-tech Android smartfónu nedostatočné inovácie oproti predchádzajúcej generácii One M8.