Úvod Výrobcovia HTC HTC opäť v problémoch: Akcie na rekordnom minime, vlajková loď One M9...

HTC opäť v problémoch: Akcie na rekordnom minime, vlajková loď One M9 bez úspechu

Zachráni spoločnosť októbrová špecialitka a razantne zmenená vlajková loď?

5
HTC

Taiwanský výrobca smartfónov má poriadne problémy. Predaje sú momentálne na historickom minime a to sa odzrkadlilo aj na cene spoločnosti. V stredu hodnota jednej akcie klesla na 3,01 $, čo je pokles o 5,79 %. Dôvodom má byť viac ako 25 miliónov akcií, ktoré boli v ten deň predané.

To je však iba pokračovanie tohtoročného trendu. Od januára sa už cena akcií stihla prepadnúť o 30%. Dôvodom majú byť slabé predaje smartfónov. Súčasná vlajková loď One M9 nezaznamenala veľký úspech a výrobca tak musel upraviť svoje obchodné plány. V tomto roku tak chce predať už iba cez 3 milióny kusov.

Sme zvedaví, ako sa spoločnosť plánuje so súčasnou situáciou vysporiadať. Včera predstavila nový telefón HTC One ME. Ide o kombináciu One M9+ a One E9+. Dnes sme sa dokonca dozvedeli, že v októbri uvidíme bližšie nešpecifikovaný „špeciálny produkt„.  Ďalšia generácia vlajkovej lode by zase mala prísť s novým dizajnom aj funkciami. Dúfajme teda, že sa HTC nakoniec pozviecha a opäť raz konečne poteší svojich verných fanúšikov.