Google nedávno predstavil nový ultimátny nástroj pre zálohu foto a video obsahu, ktorý pracuje nezávisle od ostatných služieb, pri dodržaní určitých drobných obmedzení ponúka neobmedzený priestor pre zálohu a kompletná záloha môže prebiehať automaticky z vášho smartfónu.

Google Fotky je služba primárne využívaná na smartfónoch, z ktorých sa do tohto cloudu automaticky nahrávajú všetky vaše zhotovené fotografie a pristupovať k nim a spravovať ich môžete cez konkrétnu Google Fotky aplikáciu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos“]

Väčšina z nás však v minulosti zálohovala svoje foto a video zážitky „klasickým“ spôsobom a to na pevný disk do počítača alebo notebooku.

Cloud je však momentálne čoraz obľúbenejší spôsob uchovania dát a prostredníctvom jednoduchého programu Google Photos Desktop Uploader môžete priamo do tejto služby uložiť fotografie z vášho počítača.

Nástroj je dostupný pre platformu Windows a Mac, stačí navštíviť stránku →photos.google.com/apps a v ponuke na ľavej strane vybrať položku Desktop Uploader.

snímka156

Po inštalácii programu sa stačí prihlásiť do svojho Google účtu, vybrať si priečinok, ktorý bude zálohovaný a podobne ako pri mobilnej aplikácii si budete môcť vybrať veľkosť nahrávaných fotografií.

Jednoduché, rýchle a efektívne.