Google (zdroj: flickr.com)

S príchodom vysoko-rýchlostného pripojenia k internetu prichádzajú aj pohodlnejšie riešenia, ktoré nám zlepšujú naše používateľské skúsenosti. Tichá akvizícia Google a jeho potencionálne plány s nadobudnutými kapacitami sú toho iba ďalším výborným príkladom.

Internetový gigant zrealizoval ešte koncom minulého roka obchod, vďaka ktorému nadobudol pod svoje krídla startup pod názvom Agawi. Média však o veľmi zaujímavom kroku Google akosi príliš neinformovali, teda až doteraz.

Web theinformation.com prišiel so správou, že spoločnosť plánuje so získanou technológiou umožniť používať softvérové aplikácie bez čakania na ich stiahnutie a následnú inštaláciu do mobilného zariadenia. Niečo také sa dá jednoducho prirovnať k streamovaniu filmov alebo hudby, kde používateľ nemusí na nič čakať a rovno spustí to, čo chce vidieť či počúvať.

Google je zaujatý v dlhodobej snahe erodovať hlavnú úlohu
stiahnutých appiek s nádejou získania stratenej pozície v mobilnom svete. Vlani na jeseň zrealizoval akvizíciu startupu, ktorého technológia sprístupní ľuďom ‚stream‘ appky do telefónu bez jej sťahovania,“ uvádza
web The Information.

Takto má fungovať technológia Agawi (zdroj: phandroid.com)
Takto má fungovať technológia Agawi (via: phandroid.com)

Pokiaľ by Google niečo také integroval do operačného systému Android, zjednodušil by tým súčasný proces s inštaláciou softvéru z obchodu Google Play. Aké sú ale jeho konkrétne plány, zatiaľ nikto presne povedať nevie. Určite to však vyzerá celkom ambiciózne.