Tmavé ikonky v systémovej lište

Zamestnanec Google odhalil na sociálnej sieti informáciu, podľa ktorej bude vedieť Android M dynamicky prispôsobovať farbu informačných ikoniek na základe aktuálneho sfarbenia systémovej lišty. Tá od posledného veľkého aktualizačného balíčku Lollipop zase prispôsobuje svoj vzhľad používateľskému prostrediu momentálne spustenej aplikácii.

Po predstavení novej aktualizácie pre operačný systém Android vychádzajú na povrch ďalšie zaujímavé novinky. Hoci tie nepatria medzi markantné zmeny, aj drobný detail dokáže vylepšiť používateľské skúsenosti.

Na farebné prispôsobovanie ikoniek upozornil Roman Nurik, pričom taktiež poznamenal, že sa v ešte nedokončenom systéme nachádza menšia chyba, vďaka ktorej zostávajú notifikačné ikonky i naďalej biele. Do tmavého vzhľadu sa teda zatiaľ menia iba systémové, ako napríklad úroveň energie v batérii alebo signálu.

Google sa snažil v novom Android M vylepšiť každý nedotiahnutý detail, a to vrátane vizuálneho prispôsobovania UI systému svetelným podmienkam okolia používateľa či jednoduchšieho používania dvoch aplikácií v rovnakom čase prostredníctvom užitočnej ‚multi-window‘ funkcionality.