Samsung Pay (zdroj: techly.com.au)

Vysoký manažér juhokórejského giganta Rhee in Jong prezradil pri konferencii s investormi, že spoločnosť spustí platobný systém Samsung Pay až spolu s nadchádzajúcim high-end zariadením, čo je podľa všetkého nová generácia populárneho phabletu Galaxy Note.

Informoval web Bloomberg.

Pôvodne mala byť alternatíva za Apple Pay uvedená na spotrebiteľský trh už v júli, pričom ju Samsung predstavil ešte na MWC 2015 začiatkom tohto roka. Plány sa však napokon zmenili na mesiac september, teda čas, kedy očakávame oficiálne predstavenie Note 5.

Služba umožní realizáciu bez-kontaktných platieb prostredníctvom technológie NFC a takzvanej MST (Magnetic Secure Transmission), čo zabezpečí jej použiteľnosť v naozaj širokej škále podnikoch či obchodoch. Zákazník tak môže pri platení za tovar alebo služby využiť klasický terminál s magnetickým prúžkom, ktorý slúži na komunikáciu s platobnou kartou. Overenie používateľa zase vykoná biometrický senzor na odtlačky prstov.

Gigant taktiež oznámil spoluprácu s viacerými poprednými platobnými sieťami ako MasterCard alebo Visa.

Android smartfón Galaxy Note 5 zrejme uvidíme na podujatí IFA 2015, ktoré začína 4. septembra.

Rhee in Jong predpokladá, že zhruba 15 až 20% majiteľov podporovaných Samsung zariadení bude novú službu aktívne využívať.