Ilustračný obrázok (zdroj: wikimedia.org)

Viete si predstaviť, že darujete krv a po jej najbližšom použití vám príde do smartfónu krátka textová správa s oznamom, ako zachránila niekomu v núdzi život? Jedna z rozvinutých severských krajín také niečo dokonca už aj praktizuje.

Cieľom takéto prístupu má byť väčšia ochota ľudí darovať trošku svojej krvi, čo poslednú dobu naprieč celým svetom mierne stagnovalo. Upozornil web independent.co.uk.

A ako sa podľa prvých dojmov zdá, zainteresovanie technológií bude mať vskutku obrovský úspech. O novinke informovali takmer všetky veľké média, pričom ich články zaplnili vďaka enormnému záujmu nástenky používateľov sociálnych sietí.

Darcovia dostanú ďakovnú SMS hneď po odovzdaní a ďalšia im príde vtedy, keď krv dostane ten, kto ju akútne potreboval.

Neustále sa pokúšame hľadať spôsoby na vyjadrenie dôležitosti,“ prezradil pre Independent komunikačný manažér zo Štokholmskej krvnej služby, Karolina Blom Wiberg. „Chceme im poskytovať spätnú väzbu ohľadne ich snahy, a zistili sme, že toto je dobrá cesta k realizácii.

Hoci začal program približne tri roky dozadu, až teraz začína naberať na popularite, keďže ho po skvelých ohlasoch tvorcovia konečne rozširujú i do ostatných oblastí Švédska.