Úvod Konkurencia BlackBerry Blackberry Oslo – nástupca Blackberry Passport na prvých fotkách

Blackberry Oslo – nástupca Blackberry Passport na prvých fotkách

Blackberry čoskoro nahradí svoju vlajkovú loď novou. Model Oslo má byť predstavený už 30 júna.

6

Zdá sa, že výrobca smartfónov Blackberry pripravuje druhú generáciu jedného z najzaujímavejších zariadení spoločnosti. Blackberry Oslo nahradí starší Passport. Telefón sa prvýkrát objavil už v apríli, keď unikli rendery. Tentokrát máme všetko krásne zachytené na fotkách. Vďaka tomu si celú krásu môžeme lepšie obzrieť.

Smartfón by mal ponúknuť štvorjadrový procesor Snapdragon 801. Tu sa teda zmena oproti Passportu nekoná. Štvorcový displej opäť využije rozlíšenie 1440 x 1440 pixelov. Pod ním nájdete troj-riadkovú QWERTY klávesnicu. Potešia aj 3 GB pamäte RAM, 13 Mpix zadný fotoaparát, či 3450 mAh batéria.

Prečítajte si: Blackberry Passport a Blackberry Classic sú prepadáky – nepredávajú sa

Nuž, Blackberry Oslo ani náhodou nedisponuje super high-end špecifikáciami, ako jej predchodca. Výrobca sa však určite pohral s veľkosťou zariadenia a povedzme si rovno, Blackberry toho výkonu až tak veľa nepotrebuje.

Telefón má byť predstavený už o pár týždňov, 30 júna a tesne potom príde do Európy a Ázie. Prípadní fanúšikovia Backberry sa tak majú na čo tešiť. O všetkom vás samozrejme budeme informovať.