Taiwanský výrobca má vo svojom portfóliu produktov aj nové inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear. ZenWatch 2 prichádzajú s elegantnejším vizuálnym spracovaním, štýlovým ovládaním a až s osemnástimi materiálovými či farebnými kombináciami.

Spoločnosť ASUS nezabudla tento rok ani na nositeľné zariadenia. Druhá generácia ZenWatch na prvý pohľad pripomína Apple Watch, najmä ak si všimneme digitálnu korunku, ktorou budeme môcť realizovať navigáciu v používateľskom prostredí systému od Google. Za zmienku taktiež stojí spolupráca so Swarovski. Vďaka tej si môžeme zaobstarať kompatibilný remienok, na ktorom nájdeme luxusno-vyzerajúce kamene.

Hodinky nabijeme prostredníctvom magnetického konektora, pričom ten by mal podľa slov výrobcu „dramaticky zlepšiť nabíjacie časy“. Konštrukcia hodiniek navyše pozostáva z prémiových materiálov ako kov alebo ochranné 2.5D sklo Gorilla Glass 3, ktoré chráni malý AMOLED displej. Certifikácia odolnosti zase postúpila z IP55 na IP67.

ASUS rovnako sprístupnil aplikáciu na vytváranie vlastných tvári hodiniek, Watch Face Land. A okrem toho vylepšil aj vzdialené ovládanie fotoaparátov v prepojenom smartfóne.

Zákazníci si budú môcť vybrať z dvoch rôznych veľkostí konštrukcie – 49 a menšieho 45 mm prevedenia. Cena a dostupnosť sú zatiaľ neznáme.