Ohľadom dvoch z najznámejších Android zariadení tohto roka je veľa špekulácií. Nikto, až na úzky kruh ľudí zo Samsungu, totiž nevie, ako dobre sa predávajú. Prvotné informácie naznačovali, že sa Samsung s predajmi trápi a že bude rád, ak predá niekoľko miliónov kusov. Zajtrajšie stretnutie s investormi by malo raz a navždy napraviť všetky nepresné predpoklady.

Spoločnosť Counterpoint Research spravila prieskum a zistila, že Samsung len do konca apríla predal až 6 miliónov noviniek, čo z nich po iPhone robí najpopulárnejší smartfón.

Okrem toho sa predpokladá, že juhokórejský výrobca do konca roka skutočne predá 50 miliónov kusov. Ak sa to skutočne podarí, Samsung tým stanoví novú hranicu pre predaje Galaxy S zariadení, keďže sa bude jednať o rekord. Predpovede spoločnosti Counterpoint Research boli doteraz veľmi presné, no kým Samsung nepotvrdí oficiálne čísla, môžeme len hádať.

Ak by sa im to však nepodarilo a predajné čísla boli nižšie, resp. rovnaké ako tie z predaja Galaxy S5, spoločnosť by mala veľký problém. Galaxy S6, ako aj S6 edge sú totiž odpoveďou na minuloročný iPhone 6 a iPhone 6 Plus, ktoré prvýkrát za dlhý čas zväčšili displej, čím prilákali veľký počet ľudí a zaznamenali rekordné predaje.

Ako to nakoniec dopadne sa dozvieme už zajtra, držte si klobúky!