Xiaomi Mi Note Pro

Vec, ktorú by asi málo kto čakal, sa nakoniec zrejme stala realitou. Čínskej hi-tech novinke nepomohlo ani päť patentovaných technológií na ochranu pred nadmerným vznikom tepla.

Prví majitelia Xiaomi Mi Note pro totiž začali hlásiť na sociálnych sieťach problémy s prehrievaním zariadenia pri väčšej záťaži, pričom v niektorých prípadoch prestalo vďaka dôsledkom fungovať dotykové ovládanie displeja či dokonca zhorela základná doska. Vysokú teplotu však zaregistrovali aj pri samotnom nabíjaní batérie, informuje web GizmoChina.

Novinku vybavil čínsky výrobca vylepšeným čipsetom Snapdragon 810 vo verzii 2.1, vrátane špeciálne upravenej konštrukcie s údajne efektívnejšou elimináciou tepla. Predaj Mi Note Pro začal zatiaľ iba na domácom trhu, a to tento týždeň.

Obdobné problémy sa objavili aj pri staršej verzii amerického čipsetu v Android smartfóne HTC One M9, kde to vyriešili softvérovou aktualizáciou.

36 stupňov Celzia po 20 minútach hrania, takéto informácie poskytol výrobca Xiaomi
36 stupňov Celzia po 20 minútach hrania, takéto informácie poskytol výrobca Xiaomi

Doteraz pritom nezaznelo ani jedno oficiálne vyhlásenie zo strany spoločnosti Qualcomm, že Snapdragon 810 trpí nadmerným prehrievaním. Práve naopak, šéf marketingu, Tim McDonough, pred niekoľkými dňami poprel akékoľvek pochybnosti. Podľa neho sa čipset v žiadnom komerčnom produkte nezachoval tak, ako to o ňom tvrdia niektoré média alebo používatelia.

AKTUALIZÁCIA: Na weboch Phone Arena aj GizmoChina pred chvíľou zverejnili oficiálne vyjadrenie spoločnosti Xiaomi k danému problému, ktorý sa vraj týkal iba jedného kusu Mi Note Pro. Ten zákazník nemohol spustiť už niekoľko hodín po zakúpení, tak ho vrátil a dostal nový kus, pričom inžinieri žiadny spálený hardvér zatiaľ neobjavili. Či teda ide iba o ‚nafúknutú‘ správu alebo naozaj skutočný problém, uvidíme v nadchádzajúcich dňoch.