Xiaomi Mi Note Pro

Elegantný Android smartfón, ktorý predstavil čínsky výrobca ešte počas januára, disponuje vylepšenou verziou populárneho čipsetu od spoločnosti Qualcomm, a to vrátane efektívnejšieho systému na elimináciu vzniknutého tepla.

8-jadrový Snapdragon 810 (v2.1) v Xiaomi Mi Note Pro tak vďaka vyššiemu výkonu dokázal nadobudnúť v benchmarkovej aplikácii AnTuTu chvályhodných 63,424 bodov, čo je pri porovnaní s inými Android smartfómi ako HTC One M9 či LG G Flex 2 veľmi slušné. Tie taktiež ponúkajú rovnaký čipset, avšak v staršej verzii. Veľký rozdiel je ale aj v zobrazovacích jednotkách – One aj Flex majú vo výbave iba Full HD displej a Note Pro pre zmenu až QHD.

V aplikácii GFBench získal Mi Note Pro zase 75,757 bodov, kde rovnako zvalcoval spomínané modely.

Podľa viacerých neoficiálnych informácií mala staršia verzia Snapdragon 810 pri podávaní vysokého výkonu menšie problémy s prehrievaním, čo však viacerí TOP manažéri zo spoločnosti Qualcomm viac krát verejne popreli. Obavy z ešte väčších problémov vylepšeného čipsetu boli preto medzi potencionálnymi zákazníkmi veľmi frekventované a momentálne už zrejme asi aj zbytočné, nakoľko Xiaomi upravil vďaka bližšej spolupráci medzi oboma výrobcami konštrukciu Mi Note Pro tak, aby bolo možné vznikajúce teplo eliminovať čo najefektívnejšie. Zariadenie by sa preto malo zahriať po zhruba 20 minútovom hraní hry asi na 36 stupňov Celzia, teda stále menej, ako je bežná teplota ľudského tela.

Novinka od Xiaomi prichádza ešte len teraz na spotrebiteľský trh, pričom v Číne už spustil výrobca predpredaj za zhruba 480 amerických dolárov za najdostupnejší model.

xiaomi-mi-note-pro-antutu-vykon
mi-note-pro-gfbench
mi-note-pro-chladenie