Úvod Výrobcovia Xiaomi Nadupaný smartfón Xiaomi Mi Note Pro prichádza na trh. Cenovka ale prekvapila

Nadupaný smartfón Xiaomi Mi Note Pro prichádza na trh. Cenovka ale prekvapila

8
Xiaomi Mi Note Pro

Výrobca spustil v domácej Číne predpredaj dlho-očakávanej Android novinky s cenou, ktorá je o niečo menšia ako bola pôvodne ohlásená. Zákazníci tak majú možnosť zakúpiť špičkovo-vybavený smartfón za necelých 500 amerických dolárov.

Xiaomi Mi Note Pro disponuje naozaj moderným hardvérom, pričom konštrukcia taktiež pozostáva iba z TOP materiálov, a to vrátane kovu či 2.5D skla na prednej aj zadnej strane. Krásny QHD displej dosahuje veľkosť až 5.7-palca a vo vnútri zase tiká Snapdragon 810 (2.8 GHz), ktorému asistuje 4 GB operačná pamäť. O zásobu energie sa stará 3090 mAh batéria. Na fotenie poslúži hlavný 13 MPx fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu.

Súčasťou naozaj bohatej výbavy sú špecialitky ako mód na citlivejšie prispôsobenie displeja okolitým svetelným podmienkam počas dňa alebo taký Hi-Fi audio systém.

Mi Note Pro bol v rovnaký deň predstavený popri dostupnejšej variante Mi Note. Tá však už spotrebiteľským trhom koluje dlhšie.

Audio systém v Mi Note Pro
Audio systém v Mi Note Pro

Výrobca pôvodne spomínal cenu zhruba o 50 dolárov vyššiu. Silnejúca konkurencia ale podľa všetkého mierne ovplyvnila cenovú politiku, nakoľko je spoločnosť Xiaomi známa predovšetkým smartfónmi so skvelým pomerom cena/výbava.