Spoločnosť Xiaomi prišla na trh s prvým smartfónom približne pred štyrmi rokmi a dnes je tretím najväčším distribútorom telefónov na svete. Produkty s logom Xiaomi dokážu kvalitou konkurovať výrobcom ako Samsung či LG, no s výrazne nižšou cenou. 

Viceprezidentom spoločnosti je Hugo Barra, bývalý manažér spoločnosti Google, ktorý v nej mal na starosti práve produkty mobilného segmentu.

Hugo Barra už dávnejšie naznačoval expanziu produktov výrobcu Xiaomi do sveta a práve začiatkom júna spúšťa Xiaomi v Európe svoj prvý e-shop.

Okrem USA však tento obchod pokryje iba krajiny – Francúzsko, Nemecko a Veľkú Britániu, pričom bude obmedzená aj dostupnosť produktov.

V obchode tak zatiaľ nenájdeme smartfóny ale len príslušenstvo v podobne napríklad slúchadiel, fitness smart náramku, externých batérii a podobne.

snímka137

Aj napriek obmedzeniam sa jedná o významný krok, ktorý rapídne zvýši dostupnosť obľúbených produktov Xiaomi a časom sa obchod určite rozrastie aj o smartfóny a hlavne krajiny, do ktorých bude e-shop distribuovať.

Kedy príde na rad Slovensko je však vo hviezdach.

Xiaomi Mi Store

Kúpili by ste si produkt od tohto čínskeho výrobcu alebo mu nedôverujete?